Despre Noi

Despre Noi

Vino și vezi

Angelus TV, o nouă platformă audiovizuală sub forma iniţială de televiziune online. Proiectul este o inițiativă care se adresează persoanelor de toate confesiunile, religiile și non-afiliate religios, vizând atât publicul catolic de ambele rituri (romano-catolic și greco-catolic) din țară și din diaspora, cât și publicul general interesat de teme culturale, sociale și de actualitate.

Plasat sub deviza „vino și vezi” (Ioan 1:46), Angelus TV își propune să concretizeze mesajul Papei Francisc pentru cea de-a 55-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale: „A comunica întâlnind persoanele acolo unde sunt și așa cum sunt”.

Grila de programe a Angelus TV va acoperi mai multe registre: de la cel devoțional, la cel informativ și formativ. Angelus TV vine în sprijinul celor afectați de pandemie: persoanele care nu pot participa la celebrările din biserici se vor putea bucura de transmisiuni în direct ale slujbelor din diferite locuri din țară şi ale unui program-ghid de rugăciune zilnică. Dimensiunea informativă se referă, în primul rând, la actualitatea religioasă catolică din România și din lume, iar în ceea ce privește aspectul formativ, vor fi acoperite teme biblice, catehetice și de interes general: artă, cultură, istorie, social și programe speciale pe categorii de vârstă adresate copiilor, adolescenților, tinerilor şi celor vârstnici.

Proiectul debutează iniţial în varianta online pe platforma pe care citești acest text, și va prezenta conţinut audiovizual oferit de contributori precum: CatedralaONLINE (Arhidieceza Romano-Catolică de București), ORA CAtOLICĂ (SIGNIS România), ERCIS Media şi ERCIS FM (Dieceza Romano-Catolică de Iași), SANCTUS LADISLAUS MEDIA (Dieceza Romano-Catolică de Oradea), Serviciul Media al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj, Mănăstirea Sfânta Familie sau platformele Cristofori.ro şi şcoala@iezuiți.

Sunt invitate şi aşteptate să ia parte la această iniţiativă şi celelalte episcopii/eparhii catolice din ţară şi structurile media care activează pe teritoriul acestora, cât şi colaboratori laici care desfăşoară o activitate media profesională.

Publicul larg este, de asemenea, invitat să susţină Angelus TV prin abonarea la arhiva de conţinut prin serviciul video on demand (activ din 01.06.2021) şi donaţii oferite prin secţiunea dedicată a site-ului.

Sperăm ca această nouă iniţiativă susţinută de Biserica Catolică din România să fie un prilej aducător de bucurie şi speranţă în casele şi inimile tuturor celor care au nevoie de ele!

Echipa noastră

Cine suntem

Managementul Angelus TV este format din profesioniști media care activează în domeniul audiovizual, iar cei peste 50 de realizatori – preoți, persoane consacrate și laici de diferite vârste și profesii – își asumă voluntariatul în cadrul noii televiziuni, inspirați de invitația Papei Francisc, care îi îndeamnă pe cei care activează în media „să comunice întâlnind persoanele acolo unde sunt și așa cum sunt”.

Pr. Francisc Ungureanu

Director Angelus TV

Adriana Răcășan

Producător General

X