Despre noi

Vino și vezi

Angelus TV este principalul broadcaster catolic românesc, care dorește să reunească sub forma sa de televiziune națională întreaga comunitate catolică din România și diaspora.

Proiectul este o inițiativă care se adresează persoanelor de toate confesiunile, religiile și non-afiliate religios, vizând atât publicul catolic de ambele rituri (romano-catolic și greco-catolic), cât și publicul general interesat de teme culturale, sociale și de actualitate.

Plasat sub deviza „vino și vezi” (Ioan 1:46), Angelus TV își propune să concretizeze mesajul Papei Francisc pentru cea de-a 55-a zi mondială a Comunicațiilor Sociale: „A comunica întâlnind persoanele acolo unde sunt și așa cum sunt”.

Grila de programe a Angelus TV acoperă mai multe registre: de la cel devoțional, la cel informativ și formativ. Angelus TV vine în sprijinul persoanelor în vârstă sau celor bolnavi care nu pot participa la celebrările din biserici, ce se pot bucura de transmisiuni în direct ale slujbelor din diferite locuri din țară şi ale unui program-ghid de rugăciune zilnică. Dimensiunea informativă se referă, în primul rând, la actualitatea religioasă catolică din România și din lume, iar în ceea ce privește aspectul formativ, sunt acoperite teme biblice, catehetice și de interes general: artă, cultură, istorie, social și programe speciale pe categorii de vârstă adresate copiilor, adolescenților, tinerilor și celor vârstnici.
Angelus TV a debutat inițial în varianta online pe această platformă și prezintă conţinut audiovizual original sau oferit de contributori precum: CatedralaONLINE (Arhidieceza Romano-Catolică de București), ORA CAtOLICĂ (SIGNIS România), ERCIS Media şi ERCIS FM (Dieceza Romano-Catolică de Iași), SANCTUS LADISLAUS MEDIA (Dieceza Romano-Catolică de Oradea), Serviciul Media al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj, Serviciul Media al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, Mănăstirea Sfânta Familie, platformele Cristofori.ro și școala@iezuiți sau din partea unor parteneri externi precum: CHRISTIAN MEDIA CENTER, EWTN, LAUDATO TV, VATICAN MEDIA, RADIO VATICAN și VATICAN NEWS.
Proiectul de televiziune Angelus TV este deschis tuturor episcopiilor/eparhiilor catolice din țară și structurilor media care activează pe teritoriul acestora, cât și colaboratorilor laici care desfăşoară o activitate media profesională.

Publicul larg este, de asemenea, invitat să susțină Angelus TV prin abonarea la arhiva de conținut prin serviciul video on demand și donații oferite prin secțiunea dedicată a site-ului.

Sperăm ca această inițiativă susținută de Biserica Catolică din România să fie un prilej aducător de bucurie și speranță în casele și inimile tuturor celor care au nevoie de ele!

Cine suntem

Managementul Angelus TV este format din profesioniști media care activează în domeniul audiovizual, iar cei peste 50 de realizatori — preoți, persoane consacrate și laici de diferite vârste și profesii — își asumă voluntariatul în cadrul noii televiziuni, inspirați de invitația Papei Francisc, care îi îndeamnă pe cei care activează în media „să comunice întâlnind persoanele acolo unde sunt și așa cum sunt”.

Poza Părintelui Francisc Ungureanu

Pr. Francisc Ungureanu

Director Angelus TV

Poza Adrianei Răcășan

Adriana Răcășan

Producător General

Donează, sprijinul tău este important pentru noi!

Angelus TV este un proiect desfăşurat cu sprijinul Asociației Signis România. Toți cei care oferă conținut pentru proiectul acesta o fac prin muncă voluntară și mijloacele proprii ale structurilor angajate în proces, însă sunt multe lucruri de ordin tehnic și logistic care necesită susținere financiară.

Susține Angelus TV donând orice sumă de bani în contul:

Asociația Signis România
RO29 BRDE 010S V528 9180 0100

Sau donează prin PayPal folosind formularul de mai jos:

RON
Personal Info

Credit Card Info
Toate donațiile sunt securizate.

Suma 20,00 RON Lunar